O lună de la ninsorile din 20-21 aprilie! Primăria anunță executarea a 55% din lucrările de lichidare a consecințelor calamității

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La aproape o lună după ninsorile abundente din 20-21 aprilie, Primăria municipiului Chișinău anunță că muncitorii Direcției generală locativ-comunală și amenajare au executat circa 55 la sută din volumul de lucrări necesare: evacuarea crengilor și salubrizarea teritoriului în urma prăbușirilor de copaci și crengi rupte. Astăzi în lucru au fost antrenați 430 de muncitori.

Potrivit primăriei, intervenția este organizată cu 28 de unități de transport pentru evacuarea crengilor pe teritoriile celor 23 de ÎMGFL-uri din oraș. Zilnic sunt evacuate 120 rute de crengi, iar de la începutul săptămânii curente, deja au fost evacuate 340 de rute.

Totodată, de la data producerii stihiei și până astăzi, ÎM „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a evacuat 1.665 de rute de crengi. De asemenea, au fost tăiați și evacuați 231 de arbori căzuți pe case de locuit și pe balcoane. Totodată, angajații regiei au intervenit cu lucrări la 32 de școli și grădinițe prin tăierea copacilor prăbușiți și evacuarea crengilor.

La moment, în circa 70 la sută din teritoriile parcurilor și scuarurilor gestionate de Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” au fost terminate lucrările necesare, de tăiere și evacuare a copacilor căzuți. Lucrările continuă zi de zi, de vreme ce, practic, fiecare al 2-lea arbore din oraș este afectat de calamitățile din aprilie.

Întreprinderea „Lumteh” a executat lucrările de restabilire a rețelelor de iluminat public pe majoritatea străzilor magistrale. Acum echipele de muncitori activează în interiorul curților blocurilor de locuințe. Lucrări au loc pe str. A. Russo, N. Dimo, M. Costin, Kiev, Aerodromului,Columna, Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, A. Pușkin; Grenoble, V. Korolenco etc. De asemenea, au fost restabiliți deja 156 de piloni din totalul de 203 avariați în urma calamităților.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...