Preşedintele Coreei de Sud avertizează: Există posibilitate ridicată de conflict militar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a declarat, marţi, că există o posibilitate ridicată de conflict militar cu Coreea de Nord şi a avertizat că recentul test cu rachete balistice efectuat de regimul de la Phenian este o ameninţare gravă la adresa păcii mondiale, notează The Independent.

„Realitatea este că există o posibilitate ridicată de conflict militar la linia nordică (NLL) şi la linia de demarcaţie militară. Ne vom ocupa cu severitate de situaţia din Coreea de Nord, împreună cu comunitatea internaţională”, a declarat Moon Jae-in.

Noul lider sud-coreean a subliniat că armata ţării sale este pregătită să contracareze orice ameninţare din partea nord-coreenilor.

„Coreea de Nord a lansat o rachetă acum patru zile şi susţine că a reuşit să lanseze o rachetă balistică de rază intermediară. Este o provocare serioasă care încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, fiind o ameninţare gravă pentru pacea şi stabilitatea globală. Nu vom tolera niciodată astfel de provocări şi ameninţări nucleare nord-coreene”, a spus Moon.

Ministrul Apărării din Coreea de Sud a anunţat că programul rachetelor balistice nord-coreene progresează mai rapid decât era aşteptat. De cealaltă parte, ambasadorul nord-coreean în China a precizat că ţara sa va continua astfel de teste cu rachete balistice „oricând şi oriunde”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...