Doi indivizi, bănuiţi de omor, reţinuţi cu focuri de armă la Grătieşti

Doi indivizi, bănuiţi de săvârşirea unui omor cu o deosebită cruzime, au fost capturaţi marţi de oamenii legii în comuna Grătieşti. Pentru reţinerea celor doi, care s-au dovedit a fi originari din Chişinău şi raionul Ungheni, poliţiştii au folosit armele din dotare.

Bănuiţii au vârstele de 22 ani şi respectiv 23 ani, iar unul din ei a fost anterior judecat pentru infracţiuni patrimoniale.

Potrivit informaţiilor acumulate, în seara zilei de 7 mai curent, un echipaj mobil de patrulare a depistat cadavrul mutilat al unui tânăr într-o fâşie forestieră din strada Mesager a sectorului Buiucani. Medicul legist a concluzionat preliminar că victima ar fi fost bătută cu bestialitate şi mutilată cu un obiect ascuţit.

Ulterior, ofiţerii de investigaţii au stabilit identitatea cadavrului, care s-a dovedit a fi un tânăr de 27 ani, cu domiciliul în capitală.

În acest context a fost dispus crearea unui grup special de lucru, pentru a constata cu certitudine circumstanţele în care a fost omorât tânărul, precum şi persoanele implicate la comiterea acestei infracţiuni deosebit de grave.

Respectiv, poliţiştii au stabilit că, bănuiţii s-ar fi cunoscut cu victima pe malul lacului, unde au decis să joace o partidă de cărţi pentru bani. Ulterior, aflându-se în stare de ebrietate alcoolică, bănuiţii ar fi început a se certa cu tânărul şi i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu un cuţit de buzunar în regiunea capului.

Actualmente bănuiţii se află în custodia Poliţiei Capitalei, fiind reţinuţi pe un termen de 72 de ore.

Ei sunt cercetaţi penal pentru omor şi riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 ani până la 20 ani sau detenţie pe viaţă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.