Dosarele Platon-Shor; Unul condamnat la 18 ani de pușcărie, la 9 luni de la arestare, altul în arest la domiciliu, la 11 luni de la reținere

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dosarul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon a avut 21 de volume, în timp ce cel al primarului de Orhei Ilan Shor are aproximativ 14 volume. Primul a fost condamnat la 18 ani de închisoare, la circa 9 luni de la arestare, în timp ce dosarul primarului de Orhei, care a fost arestat acum 11 luni, se află în faza audierii martorilor acuzării.

Deși Shor a fost arestat înaintea lui Platon, dosarul acestuia se află în faza audierii martorilor acuzării, inculpatul fiind plasat în arest la domiciliu. În același timp, Platon a primit la 20 aprilie 18 ani de pușcărie. Acesta a fost condamnat după aproximativ 9 luni de la arestare.

Avocatul lui Ilan Şor, Iulian Balan, spune însă că organele de drept muncesc „rapid” și nu vrea să se expună pe marginea dosarului Platon.

„Suntem în faza audierii marturilor acuzării. După audierea marturilor acuzării vom trece la audierea martorilor apărării. La moment avem mai multe nume. Le vom face publice mai târziu. Nu ne mișcăm greu. Este o procedură obișnuită. Ne mișcăm cu pași rapizi”, a reacționat Balan fiind întrebat de ce dosarul Shor se află la această fază deși conține doar 12-14 volume, în timp ce inculpatul în dosarul Platon, care conține 21 de volume, a fost deja condamnat.

„Nu pot să mă expun pe marginea dosarului Platon”, a mai spus avocatul primarului de Orhei.

În ceea ce privește decizia magistraților Judecătoriei Buiucani de astăzi de a prelungi cu 30 de zile mandatul de arest al lui Shor, avocatul spune că apărarea va ataca sentința la Curtea de Apel.

„Considerăm că decizia de prelungire a mandatului este neîntemeiată și contrar prevederilor naționale și internaționale. Vom contesta decizia la Curtea de Apel. Demersul procurorului a fost neîntemeiat, iar argumentele instanței, preluate din acest demers, sunt de asemenea neîntemeiate”, a declarat Iulian Balan.

Amintim că, dosarul Shor face parte din dosarele intentate pe marginea furtului miliardului de dolari din sistemul financiar-bancar moldovenesc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...