Nume
Parola
Vizualizări: 3415
Operatorii economici s-au întrecut în oferte pentru executarea lucrărilor de construcție a unui apeduct magistral pentru localitatea Bardar
16 Mai 2017 — Astăzi sediul ADR Centru a fost neîncăpător pe motiv că s-a desfășurat procedura de deschidere a ofertelor depuse în cadrul licitației publice pentru selectarea operatorului economic ce va executa lucrările de construcție a unui apeduct magistral pentru localitatea Bardar din raionul Ialoveni. Astfel, au fost înregistrate 16 oferte de prețuri pentru obiectul sus-menționat. Comisia de evaluare urmează să analizeze fiecare ofertă în parte și să desemneze antreprenorul care va fi împuternicit să execute lucrările prevăzute într-un contract semnat de ambele părți.

Viorel Jardan, directorul ADR Centru a mulțumit operatorilor economici pentru implicare activă și interesul sporit pentru executarea lucrărilor în cadrul proiectelor regionale și i-a îndemnat să urmărească pagina oficială a instituției la rubrica Achiziții publice pentru a participa la toate concursurile anunțate de agenție.

Lucrările care au costituit obiectul licitației de astăzi sunt prevăzute în proiectul regional „Apeduct magistral pentru localitatea Bardar - Acces la apă potabilă sănătoasă, îmbunătățire a sănătății publice și administrare durabilă a sistemului de aprovizionare cu apă" lansat la începutul lunii martie de către Agenţia de Dezvoltare Regională Centru, Moldova, în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Slovacia. Proiectul urmărește sporirea accesului la apă potabilă și îmbunătățirea mediului prin eficientizarea sistemului de sanitație.

Prin realizarea acestei inițiative autoritățile locale de nivelul II din raionul Ialoveni își propun să aducă apă potabilă de calitate în casele oamenilor din satul Bardar. Segmentul prevăzut în proiect va uni magistrala centrală cu localitatea Bardar. Conectarea va fi efectuată de la conducta ce aparţine „Apă-Canal Chişinău".

Tot aici, aplicantul urmărește conștientizare sporită a reprezentanților autorităților publice și părților interesate din raionul Ialoveni cu privire la managementul sistemului de apă, dar și conștientizare sporită a comunității cu privire la importanța, protecția și utilizarea eficientă a apei potabile de calitate.

Proiectul regional a fost înaintat pentru finanțare din Fondul Național de dezvoltare regională în cadrul Concursului de proiecte regionale pentru perioada 2017-2020, iar pentru cofinanțare proiectul a fost depus la Programul SlovacAid (Asistența Oficială de Dezvoltare a Guvernului Slovaciei).

Propunerea de proiect a fost acceptată spre cofinanțare din sursele Guvernului Slovaciei. Astfel, prin Programul SlovacAid va fi finanțată construcția unei porțiuni de apeduct magistral din satul Bardar. Proiectul va fi implementat în perioada 1 martie 2017 - 31 mai 2018. Suma grantului constituie 100 000 €, iar contribuția ADR Senec-Pezinoc este 20 000 € .