Parlamentul, mai aproape de oameni: cetățenii pot adresa petiții on-line

Cetățenii pot adresa on-line petiții Parlamentului Republicii Moldova. A fost lansat sistemul informațional de gestiune electronică a petiţiilor în Parlament.

Sistemul e-Petiții va asigura transparență în gestiunea informației, va eficientiza munca funcționarilor din Parlament, va reduce birocraţia, timpul şi costul aferent procesului de înregistrare şi gestiune a petițiilor, precum și de regăsire a informaţiei aferente petiţiilor expediate în adresa Parlamentului.

Persoanele fizice sau juridice pot expedia petiții on-line, iar, ulterior, verifica circulația informației. Cetățenii urmează să completeze on-line un formular, iar textul petiției nu trebuie să depășească 2 000 de caractere. În funcție de specificul problemei abordate, la examinarea petiției vor fi implicate și autoritățile administrației publice centrale și locale.

Sistemul informațional de gestiune electronică a petiţiilor în Parlament https://e-petitii.parlament.md/ a fost elaborat cu suportul Programului pentru Democrație din Republica Moldova, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Republica Moldova, cu suportul financiar ar Guvernului Suediei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.