(foto) Cum e să alergi 152,57 km pentru o cauză nobilă. Experiența unui francez care iubește Moldova

jeremy11

Jeremy este un tânăr originar din Franța, care a stat în Moldova mai bine de trei ani în perioada 2011-2014, iar jobul său consta în atragerea investitorilor străini. Deși e stabilit momentan la Paris, tânărul continuă să viziteze Moldova, iar recent și-a propus să desfășoare o campanie de colectare de fonduri pentru a le oferi copiilor din orfelinate șansa de a avea un viitor.

În martie 2017, Jeremy Royer, deși nu e un alergător foarte bun și-a propus să alerge 100 km pentru copii defavorizați din Moldova. Atunci el a început o campanie de fonduri după principiul: dacă donezi 10 euro, Jeremy mai fuge un km. De curând, Jeremy a reușit să strângă întreaga sumă pentru a fugi 100 km.

De asemenea Jeremy a anunțat în mai că și un bun prieten de-al său a intrat în cursă: Cédric Verleye va alerga de asemenea câte 1 km pentru fiecare 10 € colectaţi peste suma de 1000 €. Obiectivul său final este de a ajunge, de asemenea, la distanţa de 100 km.

Cum au decurs cei 152,57 km alergați de către Jeremy

„Provocarea a luat o dimensiune mai mare, pentru ca am colectat, pe diverse canale, aproape 1900€, inclusiv cei 1.000€ pentru copii orfani de la Târnova. Și, cum anunțat mai devreme, prietenul meu Cedric Verleye, alergator mai începator ca mine, a acceptat provocarea de a alerga și el 100km.

Pe parcursul cursei s-au alăturat unii colegi de serviciu și un prieten-donator foarte generos care a acceptat sa finanțeze un alt proiect al Fundației Domnica Cemortan. Am fost însoţit şi de unii alergători care erau in competiție pe 5 zile (30 persoane).

jeremy12

Pentru mine, cele doi primile zile au fost cele mai grele, pentru ca am avut o durere puternică la genunchi, și pentru că am alergat și dimineața și dupa serviciu. Eram tare obosit. Am alergat 28 km miercuri și 29 joi. Vineri am decis să dorm mai târziu, și am alergat doar după serviciu, cu colegi. Am fost în super formă și am alergat 30km în mai puțin de 4 ore.

Pentru sâmbată, am rămas cu doar 13km până la 100. Le-am alergat ușor. La acest moment, Cedric avea deja completat 100km ai săi. Am mers la o bere pentru celebrare, și după 30 min am decis să câștigăm mai mult pentru copii bolnavi din Franța (1€ pentru fiecare km e tranferată din sponsorilor la asociații pentru copii – în total au fost colectate 127.550€). În 4 ore jumăte am adăugat 30km, pentru a depăși distanța unui maraton într-o zi. Pentru ultima zi, cu dureri musculare, am decis să ajung până la 150km în total. Cu ultimul tur, am ajuns la 152,57km. Între timp, Cedric, mai obosit pentru că a parcurs 39km pe zi miercuri și joi, a ajuns la 140,83km cu un sprint final eroic.

Cu acest rezultat, sponsorii donează 152,57€ pentru copii săraci din Paris, și 140,83€ pentru cercetarea bolilor la copii precum și cancer pediatric.

Acum încep o perioadă de recuperare, și revin la cursa pe 7 iunie din Chișinău – cu un circuit de 6-10km” povestește Jeremy.

jeremy13

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente