Aseară, în centrul și sudul țării au căzut 88% din norma lunară de ploi pentru luna mai

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproape 90% din norma lunară pentru luna mai a precipitațiilor au căzut aseară în raioanele centrale și de sud ale țării. Potrivit informațiilor Ministerului Mediului, în seara zilei de ieri în unele zone centrale au căzut peste 43 l/m2 , ceea ce reprezintă 88% din norma pentru luna mai. Potrivit informației menționate în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale,diguri și baraje deteriorate pe cursurile râurilor și bazinelor acvatice nu au fost înregistrate.

Potrivit informației prezentate de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, ploile abundente au afectat mai multe localități din țară, cel mai mult au avut de suferit raioanele Anenii Noi, Ialoveni, Cimișlia și municipiul Chișinău. Echipele de intervenție au reușit să deblocheze căile de acces către toate localitățile afectate, iar persoane rănite sau decedate n-au fost înregistrate.

În același timp, din cauza condițiilor meteo nefaste, în dimineața zilei de astăzi, opt localități din raioanele Nisporeni, Strășeni, Anenii Noi, Căușeni, Taraclia și UTA Găgăuzia erau deconectate parțial de la energie electrică. Conform ultimelor informații, majoritatea defecțiunilor au fost înlăturate.

De asemenea, ploile au afectat și circulația pe căile ferate. În seara zilei de sâmbătă, trenul pe cursa Chișinău-Moscova a fost blocat în apropierea satului Bulboaca, Anenii Noi. În acest caz autoritățile au intervenit pentru a evacua pasagerii, aceștia au fost transportați cu autobuzul la Chișinău, iar în dimineața zilei de astăzi pasagerii care mergeau cu trenul spre Moscova au fost duși cu autocarul la Bulboaca, de unde cursa respectivă a fost efectuată. Începând cu ora 13:00 circulația pe căile ferate urma a fi reluată conform orarului.

În cadrul ședinței, oficialii au discutat și despre consecințele ploilor abundente pentru culturile agricole. Pavel Filip a solicitat Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare să evalueze toate pagubele provocate de intemperia din aprilie curent și de ploile recente pentru a identifica necesitățile de intervenție cu ajutoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...