(VIDEO) Voronin vrea să schimbe imnul Republicii Moldova: „Țara nu are nici imn ca lumea, care să te facă să simți fiori”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, vrea să schimbe imnul național „Limba noastră”, care în viziunea lui nu este „ca lumea” și nu face ca oamenii „să simtă fiori” când îl ascultă.

Liderul comuniștilor, care a încercat acum câțiva ani să schimbe imnul Republicii Moldova, spune că nu a renunțat la această ideea, deoarece în loc să ne unească imnul național ne dezbină.

„Noi nici imn normal nu avem. Să treacă fiori prin tine când îl asculți. Noi nu ne-am creat ca stat, oamenii fie sunt trași spre România, Rusia, UE. Aici e tragedia noastră. De asta trăim cum trăim și ne dezvoltăm așa”, a recunoscut Voronin în cadrul unei emisiune de la TV21.

În context, acesta a spus că nu a renunțat la ideea de a schimba imnul național, doar că nu are cu cine lucra pentru a realiza un produs frumos.

„Nu am lăsat această inițiativă. Am materiale pregătite, dar nu am cu cine le promova. Nu spun că este un imn fantastic. Mai trebuie de lucrat asupra textului. Eu nu am renunțat, doar că nu am cum să le implementez. Am nevoie de oameni. Trebuie condiții pentru a hotărî această problemă”, a adăugat Vladimir Voronin.

Amintim că liderul PCRM a avut intenția de a schimba imnul țării încă în anul 2007. Atunci, o primă propunere a fost făcută poetului Grigore Vieru și compozitorului Eugeniu Doga, însă nu se cunoaște de ce tentativa lui Voronin a eșuat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...