Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.05.2017

Parteneriatul moldo-kazah, discutat la întrevederea Premierului Pavel Filip cu Ambasadorul Republicii Kazahstan în Republica Moldova

Parteneriatul moldo-kazah, discutat la întrevederea Premierului Pavel Filip cu Ambasadorul Republicii Kazahstan în Republica Moldova

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Kazahstan în țara noastră, Samat Ordabaev. Oficialii au discutat despre importanța aprofundării colaborării bilaterale, inclusiv prin dinamizarea contactelor între comunitățile de business din cele două state. 
 
Șeful Cabinetului de miniștri a remarcat că, deși relațiile între Republica Moldova și Republica Kazahstan sunt bune, există potențial nevalorificat, inclusiv privind schimburile comerciale bilaterale. Totodată, Pavel Filip a invitat investitorii din Kazahstan să participe la procesul de privatizare lansat de autoritățile de la Chișinău. „Se poate face mai mult pentru dezvoltarea parteneriatului moldo-kazah şi suntem dispuşi să fortificăm dialogul dintre țărilor noastre”, a spus Premierul.
 
La rândul său, Ambasadorul Kazahstanului în Republica Moldova, Samat Ordabaev, a menționat că pe durata mandatului său va depune eforturi pentru a facilita colaborarea bilaterală prin prisma unui pragmatism economic sănătos.
 
Părțile au discutat și despre importanța stimulării cooperării oamenilor de afaceri din cele două state, inclusiv prin crearea companiilor cu capital mixt specializate în industria de procesare a produselor agricole. În acest sens, pe parcursul anului curent urmează să fie organizată cea de-a șasea ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-kazahe pentru colaborare comercial-economică, precum și pregătite mai multe documente bilaterale pentru facilitarea investițiilor directe.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus