Maia Sandu despre amânarea ajutorului UE: „Candu crede că Parlamentul European este la fel ca și cel al Republicii Moldova”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce aprobarea finală a ajutorului macro-financiar european pentru Republica Moldova, de 100 de milioane de euro, a fost amânată, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate menționează că guvernarea trebuie să-și asume acest eșec și dacă vrea asistență financiară să respecte recomandările UE.

„Am văzut reacția guvernării în persoana lui Andrian Candu. A fost o reacție isterică. Candu spune că eu am pus presiune pe Parlamentul European. El crede că Parlamentul European este la fel ca și Parlamentul Republicii Moldova, că acesta funcționează sub presiune. Guvernarea trebuie să-și asume acest eșec. Guvernarea trebuie să citească atent mesajele care vin de la Bruxelles și dacă își dorește să obțină finanțare de la Uniunea Europeană, atunci trebuie să îndeplinească recomandările care vin de acolo”, precizează Maia Sandu la protestul din această seară.

„Guvernarea care își zice că e pro-europeană nu a înțeles un lucru elementar. În Uniunea Europeană valoarea supremă este democrația și-atunci când democrații împreună cu socialiștii votează un proiect de lege, care vine să nimicească democrația din Republica Moldova, UE nu are cum să închidă ochii la acest lucru”, mai consideră Maia Sandu.

Lidera PAS îndeamnă cetățenii să vină la protestul de duminică, pentru a manifesta împotriva schimbării sistemului electoral. Protestul va avea loc la ora 12.00 în fața Parlamentului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...