Siegfried Mureșan: Deblocarea asistenței de 100 de milioane de euro depinde de guvernul de la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, purtătorul de cuvânt al celei mai mari grupări politice din legislativul UE, Partidul Popular European (PPE), a spus Europei Libere că deblocarea asistenței de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova depinde de guvernul de la Chișinău.

„Totul depinde de guvern. Dacă guvernul retrage inițiativa de schimbare a legislației acum de pe ordinea de zi, banii vor ajunge mai repede la oameni”, a spus Mureșan.

Declarația vine în contextul în care Parlamentul European a semnalat amânarea asistenței financiare pentru Moldova din cauza unor decizii ale guvernului și președintelui de la Chișinău.

Citește și: (OFICIAL) UE amână ajutorul de 100 de milioane de euro: „Nu am putut ignora ce fac partidele de la guvernare și președintele Moldovei”

Europarlamentarul Petras Auštrevičius a confirmat amânarea ajutorului macro-financiar european pentru Republica Moldova, de 100 de milioane de euro. Decizia finală urma să fie luată pe 18 mai, dar Parlamentul European a decis să ia o pauză de cel puțin o lună.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...