Compania Schoenherr Rechtsanwaelte GmbH va oferi consultanță privind reformarea sectorului energetic

Compania de consultanță Schoenherr Rechtsanwale GmbH va asista autoritățile Republicii Moldova cu privire la procedura de separarea juridică și funcțională a întreprinderilor de transport și distribuție din sectorul gazelor naturale.

Viceministrul Economiei Vitalie Iurcu a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), dar și cu echipa de experți, care va oferi asistența tehnică respectivă. La întrevedere au participat și specialiștii Agenției Naționale de Reglementare Energetică (ANRE).

Viceministrul Vitalie Iurcu a menționat că Ministerul Economiei va coordona și facilita desfășurarea activităților prevăzute în proiectul de cooperare tehnică, dar şi stabilirea cadrului de guvernanță corporativă pentru companiile din sectorul gazelor naturale.

Experți Schonherr Rechtsanwalte GmbH, din cadrul birourilor din Viena, București și Chișinău vor asista Ministerul Economiei și alte autorități ale statului, care supraveghează sectorul gazelor naturale, în revizuirea legislației și a cadrului de reglementare în sectorul gazelor naturale din Moldova, precum și în elaborarea unui cadru normativ detaliat de reglementare a guvernării corporative care va fi implementat în cadrul companiilor din sector.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.