Șeful Comisiei Eurpene, întrebat dacă și alte țări vor decide să iasă din UE. „Nu. Vor vedea la autopsie că nu a meritat”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu crede că alte țări vor urma exemplul Marii Britanii, alegând să plece din blocul comunitar, argumentând că acestea „vor vedea la autopsie că nu a meritat”. Întrebat la o dezbatere organizată la București, unde s-a aflat astăzi, de ce a ales Marea Britanie calea Brexitului, Juncker a răspuns că nu știe care este motivul.

„Suntem un continent mic, avem o problemă demografică majoră, pierdem influența economică. Doar împreună putem fi puternici. Cred că britanicii au votat Brexit din motive interne. Am cunoscut două mari distrugeri în viața mea: distrugerea URSS de către Gorbaciov și faptul că David Cameron a riscat viitorul țării sale în referendum. Sigur că și Comisia Europeană a făcut greșeli, mai ales precedenta comisie. Și Comisia mea, evident”, a spus acesta.

El a explicat că actualul executiv comunitar „lansează mult mai puține inițiative decât precedenta comisie” și nu mai încearcă „să intervină în orice domeniu, ci doar în cele mari”.

Întrebat după aceea dacă și alte țări ar putea decide să plece din UE, Juncker a raspuns: „Nu. Vor vedea la autopsie că nu a meritat”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...