Bărbat de 46 de ani, reținut de către SPIA pentru trafic de influență

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI de comun cu organul de urmărire penală al CNA și Procuratura anticorupție au reținut un bărbat de 46 ani fiind bănuit de trafic de influență. Acesta ar fi estorcat în luna octombrie a anului trecut 700 euro de la denunțător, susținând că are influență asupra polițistului din cadrul Serviciului Accidente Rutiere al SCAUP al DP mun. Chișinău, care avea în gestiune procedura contravențională ce viza denunțătorul și îl poate determina să-l absolvească de la răspundere.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație s-a stabilit că denunțătorul ar fi transmis prima tranșă în sumă de 300 de euro, urmând ulterior să transmită și suma de 400 de euro către bănuit.

Datorită probelor acumulate, bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore în izolatorul de detenție preventivă al CNA. Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă în mărime de până la 4.000 unități convenționale, potrivit legislației Republicii Moldova.

Menționăm că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...