(LIVE) A șasea zi de proteste: Dumitru Alaiba a recunoscut că deja a fost chemat la SIS

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Este deja a șasea zi în care societatea civilă se adună în mod tradițional în fața Parlamentului pentru a manifesta împotriva schimbării sistemului electoral. Directorul de programe din cadrul Centrului de Politici și Reforme, Dumitru Alaiba a îndemnat manifestanții să nu se teamă și a mărturisit că el deja a fost invitat la SIS.

„În aprilie 2016 se planifica o adunare a oamenilor în Chișinău, iar Ministerul de Interne cu rețeaua lor de sectoriști au fost observați cum intimidau lumea. Într-o țară ca a noastră ne mai simțim intimidați de oameni cu uniforme. În momentul în care ești pus de a da explicații pentru opinia pe care o expui, deja avem un impediment în libertățile noastre”, consideră Dumitru Alaiba.

Acesta menționat că astăzi a fost chemat la SIS, pentru că ar fi organizatorul protestului. „Nu știam că dacă faci un eveniment de informare pe Facebook înseamnă că ești organizator. Aici fiecare răspunde de faptele sale”, mai adaugă Dumitru Alaiba, îndemnând manifestații să nu le fie frică de intimidări și să spună dacă li se întâmplă ceva.

Amintim că vineri, 5 mai, în ziua în care Parlamentul a votat în prima lectură modificarea sistemului electoral în cel mixt, reprezentanții mai multor ONG-uri au semnat o declarație împotriva modului în care a fost votat proiectul de lege.

Manifestanții au stabilit că se vor aduna în fiecare seară la ora 17.00 și duminică – la ora 12.00 pentru a protesta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...