SUA au avertizat Franța că au detectat atacuri cibernetice ruse în plină campanie electorală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Directorul Agenției Naționale de Securitate a SUA (NSA), Mike Rogers, a asigurat marți că serviciile secrete americane au detectat atacuri cibernetice ruse asupra sistemelor franceze în plină campanie electorală pentru președinție și că au transmis atunci aceste informații guvernului de la Paris, relatează agenția EFE.

„Am vorbit cu omologii noștri francezi înaintea anunțurilor publice despre evenimentele atribuite public Rusiei la sfârșitul săptămânii trecute și i-am avertizat: „Rușii, i-am văzut penetrând parțial infrastructura voastră”, a spus Mike Rogers în fața Comitetului pentru Forțele Armate din Senatul american.

Echipa de campanie a președintelui ales al Franței, Emmanuel Macron, a anunțat vineri seară, chiar înaintea încheierii campaniei electorale, că a fost ținta unei „acțiuni de piratare masivă și coordonată”, după ce pe rețelele de socializare au apărut informații interne, cum ar fi documente contabile.

„Știam că existau aceste riscuri în timpul campaniei prezidențiale, pentru că s-a întâmplat și în alte părți. Nimic nu va rămâne fără răspuns”, a spus la scurt timp după anunțarea acestui atac președintele în exercițiu Francois Hollande, făcând astfel aluzie la atacurile informatice asupra echipei de campanie a lui Hillary Clinton în SUA.

În timpul audierii la respectiva comisie a Senatului de la Washington, Mike Rogers a subliniat că unitatea de apărare cibernetică din cadrul NSA trebuie să se adapteze realităților actuale și în prezent se lucrează la o politică în acest sens.

„Obiectivul este să convingem actorii că nu trebuie să facă acest lucru, că nu este tocmai în interesul lor”, a menționat directorul NSA, referindu-se la măsurile de combatere a atacurilor cibernetice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...