Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

18 Aprilie, 2024

ANRCETI participă la un seminar în cadrul programului de asistenţă TAIEX axat pe reglementarea utilizării resurselor de numerotare

Începând de astăzi, 17 iunie, un grup de specialişti ai Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) participă la un seminar de trei zile organizat la Chişinău în cadrul programului de asistenţă TAIEX cu tema: reglementarea utilizării resurselor de numerotare şi armonizarea unor aspecte ale reglementărilor respective din R. Moldova cu normele Uniunii Europene (UE). Seminarul este susţinut de un expert al autorităţii de reglementare în domeniul comunicaţiilor din Belgia.

Conform agendei, participanţii la seminar vor discuta aspecte legate de administrarea Planului Naţional de Numerotare, monitorizarea utilizării resurselor de numerotare şi stabilirea tarifelor pentru utilizarea acestor resurse. Participanţii la seminar vor examina, de asemenea, recomandările din ultimii doi – trei ani ale Conferinţei Europene a Administraţiilor de Poştă şi Telecomunicaţii (CEPT) în domeniul resurselor de numerotare, cele mai bune practici europene de reglementare a utilizării acestor resurse, precum şi viitorul resurselor de numerotare.

Acesta este al doilea seminar desfăşurat anul curent în cadrul programului de asistenţă TAIEX oferit ANRCETI de către Comisia Europeană. Până la finele acestui an, în cadrul aceluiaşi program, sunt planificate încă trei seminare pentru specialiştii ANRCETI axate pe probleme actuale ale reglementării sectorului de comunicaţii electronice.

TAIEX este un instrument de acordare a asistenţei tehnice în vederea transpunerii legislaţiei Uniunii Europene în statele beneficiare şi aplicării acesteia de către autorităţile respective. TAIEX asigură formarea tehnică şi consilierea specialiştilor din ţările beneficiare prin asistenţă oferită de experţi din ţările care stăpânesc practicile respective.

Album Foto

17 iunie 2014

Ultima actualizare: 19/06/2014