Petru Macovei la flashmobul împotriva modificării sistemului electoral: „Asistăm la o perversiune politică”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ceea ce se întâmplă în Republica Moldova este o perversiune politică căreia trebuie să ne opunem. Aceasta este opinia directorului executiv al Asociației Presei Independente Petru Macovei, exprimată astăzi în cadrul flashmobului împotriva modificării sistemului electoral, organizat în fața Parlamentului.

„Noi stăm aici pe banii lui Caramalac, spun bloggerii lui Plahotniuc. Problema în țara noastră e că am ales deputați de paie, oameni care acționează cum le dictează cineva. Trebuie să votăm oameni demni, care să consulte acest popor și să nu creeze probleme, precum cea pe care au creat-o PD și PSRM. La ceea ce asistăm noi în Republica Moldova este o perversiune politică și trebuie să ne opunem acestei perversiuni”, a menționat Petru Macovei.

Acesta i-a îndemnat pe cei prezenți să scandeze „Jos minciuna!”. Societatea civilă a stabilit să se întâlnească și mâine la ora 17.00 în fața Parlamentului pentru a continua manifestațiile.

Citește și: (LIVE) Protest cu pancarte și umbrele la Parlament: Oamenii manifestă împotriva schimbării sistemului electoral

Amintim că săptămâna trecută, în primă lectură, s-a votat schimbarea sistemului electoral. Deși insistau pe votul uninominal, democrații au ajuns, într-un final, la un „consens” cu socialiștii și au ales votul mixt.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...