Iată 4 soluții simple care îți vor micșora radical facturile: Le-ai încercat?!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cu toții încercăm să reducem consumul de energie din gospodărie, însă adesea nu vedem soluțiile care se află chiar în fața noastră. Cu câteva schimbări ușor de pus în practică poți avea facturi mici fără să sacrifici confortul pentru asta.

Un consum de energie scăzut nu are de-a face doar cu aspectul financiar, ci și cu un comportament responsabil de consum. Odată ce locuința ta este mai eficientă din punct de vedere energetic, nu ai doar costuri mai mici, ci participi activ la economisirea resurselor. Indiferent care sunt motivele pentru care vrei să ai un consum lunar de energie mai scăzut, cert este că ai la îndemână câteva soluții ușor de pus în aplicare.

1. Urmărește acest aspect foarte important la obiectele din toată casa ta

Cu toții avem în casă diverse electrocasnice, iar dacă ai în vedere clasa energetică, poți face cea mai bună alegere pentru casa și buzunarul tău. Cele mai economice electrocasnice sunt cele din clasa A+++, iar cu simpla înlocuire a unor aparate pe care le utilizezi constant poți avea parte de un consum mult mai mic.

2. Bateriile și capetele de duș te pot ajuta să consumi cu până la 70% mai puțină apă

Una dintre preocupările producătorilor din domeniul instalațiilor a fost găsirea unei soluții pentru a nu se risipi apă. Soluția stă în instalarea bateriilor și capetelor de duș economice, care reduc cu 50, până la 70% consumul de apă.

Asta nu înseamnă că vei fi privat de apă sau că ea se va opri brusc, în timp ce faci duș, ci doar că aceste sisteme facilitează curgerea apei într-un mod mai eficient și cu un debit mai mic. O altă soluție asemănătoare, dar mult mai ieftină, este aeratorul, care se instalează cu ușurință la orice baterie de chiuvetă.

3. Facturi mai mici la lumină cu o schimbare cum nu se poate mai simplă

Becurile clasice, incandescente, sunt mari consumatoare de energie. Din acest motiv a devenit stringentă producerea unor becuri care să consume mai puțin fără să ne priveze însă de lumină. Soluția stă fie în utilizarea becurilor tip neon, a celor economice, cât și a celor tip LED. Dintre toate aceste opțiuni, becurile LED sunt cele cu care poți găsi echilibrul perfect dintre costuri și confort, deoarece sunt foarte asemănătoare cu cele incadescente ca tip de lumină produsă și ca timp necesar pentru a ajunge la intensitatea maximă.

Un alt avantaj al becurilor economice este durata de viața. Chiar dacă sunt mai scumpe, ele rezistă mai mult timp, așa că pe termen mediu și lung este de departe o opțiune mai avantajoasă.

4. O soluție ce trebuie luată în calcul de toți cei care au centrală de apartament

În cazul în care ai montată o centrală termică de apartament, o soluție pentru a avea facturi lunare mai mici este montarea unui termostat. Nu este doar mai ieftin, ci și mai comod. Tot ce trebuie să faci este să setezi temperatura dorită în termostat, iar centrala va funcționa în funcție de această temperatură. Atunci când se ajunge la valorea setată în termostat, centrala se oprește automat.

O altă soluție de economisire pentru cei care au centrală de apartament este setarea temperaturii apei direct din centrală. O poți seta la circa 45 de grade Celsius, astfel încât să nu mai fie nevoie să mai combini apa caldă cu apa rece când speli vasele sau când faci duș. În felul acesta și centrala consumă mai puțin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...