Potrivit directorului ADEPT, pentru PD este foarte important, în situaţia proastă în care se află în sondaje, să se facă prieten cu un partid dominant cum este PSRM.

„Eu o numesc această prietenie a lor care nu este, de fapt, încă o alianţă, dar poate deveni după alegerile parlamentare viitoare, eu aşadar o numesc „înţelegere de cartel”. (…) Ei demult se înţeleg minunat în privinţa numirii ambasadorilor, PD a ajutat PSRM să-şi creeze un media holding propriu, noi vedem şi alte înţelegeri pe care le au democraţii cu socialiştii”, a declarat Igor Boţan la Europa Liberă.

Iar votul de vineri din Parlament în favoarea schimbării sistemului electoral este încă un element foarte clar că acest cartel politic dintre PD şi PSRM există, a adăugat directorul ADEPT.

„Cetăţenii trebuie să ştie că sistemul uninominal sau sistemul mixt care e pe jumătate uninominal sunt preferate de aşa zişii „saci cu bani”. Sunt două partide cele mai bogate din Republica Moldova, de aceea probabil au ajuns la această înţelegere prin care socialiştii îi salvează într-un fel pe democraţi şi vin cu această propunere care, chipurile, este de alternativă”, a mai spus Igor Boţan.