(video) Republica Molova se alătură inițiativei #EaDecide, susținând dreptul femeii de a hotărî pentru sine

37308467_303
Foto: Reuters

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, UNFPA, Fondul ONU pentru Populație, Ambasada Suediei și Oficiul Ambasadei Olandei la Chișinău au lansat o campanie de promovare a inițiativei #EaDecide (#She decides) în Republica Moldova.

Inițiativa globală #EaDecide (#SheDecides) a fost instituită pe 2 martie 2017 și întrunește împreună reprezentanți ai mai mult de 50 de țări, inclusiv Republica Moldova, care sunt membri ai guvernelor, parlamentari și reprezentanți ai societății civile, care și-au exprimat susținerea pentru drepturile femeilor.

Inițiativa #EaDecide (#SheDecides) se axează pe sănătatea și drepturile sexuale și reproductive, în special pe planificarea familiei, în calitate de fundament pentru asigurarea egalității de gen, abilitarea femeilor și dezvoltarea economică atât a femeilor, cât și a bărbaților. Ea vine să susțină drepturile femeii, în special legate de sănătatea sexuală și reproductivă, axându-se pe dreptul femeii de a hotărî pentru sine, în mod liber, în ce moment și câți copii dorește să aibă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente