(POZA ZILEI) Maia Sandu, cu pancartă la protest: „Dodon a ieșit la film cu Plaha”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a venit cu o pancartă la protestul privind retragerea votului uninominal și votului mixt din Parlament. „Dodon a ieșit la film cu Plaha” este mesajul transmis de aceasta.

Maia Sandu face aluzie la propunerea de a merge la film pe care i-a făcut-o Igor Dodon într-o dezbatere televizată în campania electorală. Ea îndeamnă chișinăuienii să se mobilizeze și să vină la proteste. „Igor Dodon a obținut funcția datorită lui Plahotniuc, îi slujește lui și vrea să-l aducă în Parlament. Aceștia doi vor să conducă țara încă 100 de ani”, menționează președintele PAS.

Maia Sandu susține continuarea protestelor și în următoarele zile. „Prin aceste legi pe care le-au aprobat ei noi suntem privați de a schimba puterea pe cale pașnică și legală. Acest lucru trebuie să-l înțeleagă toți oamenii. Nu e vorba doar de democrație, ci și de bunăstare. Nu poate exista bunăstare într-un regim autoritar”, a mai precizat președintele PAS.

Menționăm că mai mulți cetățeni s-au adunat cu lozinci și vuvuzele pentru a protesta împotriva acțiunilor deputaților din Parlament.

Amintim că, vineri, în primă lectură, s-a votat schimbarea sistemului electoral. Deși insistau pe votul uninominal, democrații au ajuns, într-un final, la un „consens” cu socialiștii și au ales votul mixt.

Proiectul de lege nici nu a fost inclus pe ordinea de zi, iar experții spun că este o formă mișelească de a acapara puterea în stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...