(video) Contribuie la crearea primului incubator din comuna Tohatin, destinat tinerilor

17309402_10154959773551745_3175962795225414934_n
Foto: Facebook/CNTM

Din motiv că unicul spațiu pentru tinerii din Tohatin îl constituie gimnaziul (în cadrul căruia studiază elevi din trei sate: Tohatin, Cheltuitor și Buneț), iar biblioteca locală nu dispune de spațiu suficient sau o sală separată destinată activităților, Consiliul Național al Tinerilor din Moldova, în parteneriat cu Centrul de Informare și Resurse „Pro Bono”, vin cu inițiativa de a crea un spațiu-resursă în comuna Tohatin, unde aceștia vor avea posibilitatea să ofere și să beneficieze de oportunități atât pentru dezvoltarea personală, cât și pentru cea a comunității.

De asemenea, încă un motiv în plus de a crea acest incubator este și faptul că grupurile locale de inițiativă care există în localități, nu dispun de condiții unde ar avea posibilitatea să realizeze activitățile pe care și le propun. În cadrul acestei campanii au fost implicați mai mulți actori: contribuția Consiliului Național al Tineretului din Moldova fiind de 1 500 de euro, iar cea a Autorităților Publice Locale (APL) de 4 500 de euro. Astfel, conform estimărilor efectuate, cu suportul dvs., urmează a fi colectată suma de 5 100 de euro. În cazul în care suma colectată va depăși cea așteptată, suma va fi utilizată în modernizarea resurselor existente.

Donațiile pentru crearea primului incubator pentru tineri din comuna Tohatin pot fi făcute pe Guvern24.

Banii care urmează a fi colectați (5 100 de euro) vor fi utilizați în procurarea următoarelor piese de mobilier și tehnică pentru sala principală și a celei adiacente, și anume: mese (28 de unități), scaune (56 de unități), dulapuri (4 unități), canapea (1 unitate), mese reviste (8 unități), mobilă bucătărie (1 unitate), bean bags (8 unități), stativ (1 unitate), mochetă 9m2, stativ (1 stativ); proiector (1 unitate), laptop (1 unitate), boxe (2 unități), aparat foto (1 unitate), calculatoare staționare (2 unități), set lentile (1 unitate), lumini (2 unități); servicii transport, etc.

În anul 2016, Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în urma desfășurării unor activități de crowdfunding, a reușit să creeze primul incubator destinat organizațiilor de tineret și voluntarilor. Până în prezent acest incubator (gratuit, inclusiv pentru organizații non-membre CNTM) a capacitat peste 15 grupuri de inițiativă de tineret, a găzduit sute de ședințe, training-uri și seminare destinate tinerilor și organizațiilor de tineret. De asemenea, acesta reprezintă spațiul în care, zilnic, voluntarii și echipa Consiliului Național al Tineretului din Moldova își desfășoară activitatea, iar în cazul în care au nevoie de susținere, găzduiește organizații din afara Chișinăului.

Organiztorii menționează că majoritatea resurselor și oportunităților destinate tinerilor sunt concentrate la Chișinău, și că este importantă crearea unui incubator în afara lui, pentru ca copiii să-și dezvolte personalitatea și să fie o resursă pentru ceilalți, la ei, acasă. Prin intermediul acestei inițiative puteți contribui la „descentralizarea” acestor oportunități și să le oferiți posibilitatea tinerilor din comuna Tohatin să benefieze de aceste servicii în localitatea lor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente