Actualitate

Delegaţia Chişinăului din CUC acuză separatiştii transnistreni de încălcarea unei înţelegeri din 1992 privind Zona de Securitate

Între 7 şi 14 aprilie, pe poligonul militar din apropierea localităţii Koikovo, raionul Dubăsari, s-au desfășurat exerciții tactice de tragere, cu participarea echipelor de artileriști, tancurilor și unităților infanteriei mecanizate. Aplicaţiile militare au fost monitorizate de către reprezentanți ai apărării transnistrene, în special de către membrul CUC din partea separatiştilor, Oleg Brucikov, dar și de șeful Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR), Dmitri Zelenkov, informează Deschide.md.

La exerciții au participat sute de militari din cadru așa-zielor “forțe armate ale Transnistriei” și au fost implicată tehnică militară și echipamente: tancuri T-64, blindate, tunuri de artilerie de 85 mm D -44, mortare 120 mm, tunuri antiaeriene, diferite tipuri de arme motorizate, dar și echipamente de comunicații.

Delegația Chişinăului din CUC precizează că toate unitățile militare și tehnica militară menționată care sunt dislocate în Zona de Securitate încalcă înțelegerile din 1992. De pildă, blindatele modificate în mașini cu șenile care se află în dotarea brigăzii de infanterie motorizată nr. 4, este dislocată în Dubăsari.

„Astfel, exercițiile militare din apropierea localității Koikovo au demonstrat încă o dată mișcarea masivă, necontrolată a tehnicii militare și a armamentelor prin Zona de Securitate a regiunii transnistrene, ceea ce este o încălcare gravă a acordurilor încheiate anterior în cadrul CUC”, se precizează în declaraţia Chişinăului.

infoprut.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *