10 recomandări de evenimente pentru ziua de duminică, 7 mai

EYUL67K1U8
Foto: Tiko Giorgadze

Acest sfârșit de săptămână promite a fi unul plin de evenimente culturale, motiv pentru care #diez te îndeamnă să îți petreci această duminică la teatru, la concerte sau la alte evenimente culturale.

#1. Campionatul OPEN al Republicii Moldova de Jiu-Jitsu Brazilian

Campionatul OPEN al Republicii Moldova de Jiu-Jitsu Brazilia, ed. a II-a, 2017, ce va avea loc în edificiul complexului sportiv al USEFS, la data de 07.05.2017. Mai multe detalii puteți citi pe Facebook.

#2. Scale Models Expo Chisinau 2017

Modeliștii Moldovei vă invită la expoziția machetelor statice «SCALE MODELS EXPO CHIȘINĂU 2017». De pe 7 mai până pe 11 iunie, xilnic de la 10:00 până la 18:00 la Muzeul Național de Istorie a Moldovei. Mai multe detalii puteți citi pe Facebook.

#3. Barbecue & Grill Event „Maiovka 2017”

Barbecue & Grill Event „Maiovka 2017 ” este un eveniment la prima ediție, a cărui scop este deschiderea sezonului cald și a teraselor de vară a Complexului Butoiaș. Atmosfera va fi condimentată pe întreaga durată a evenimentului, cu arome ademenitoare prin mirosul bucatelor pregătite live la grătar, vin la butoi, vin spre degustare, întrucât muzica bună, iarba verde și deliciile gătite în aer liber se îmbină perfect.
Programul artistic va cuprinde cele mai cunoscute orchestre din Moldova, dansatori, vedete muzicale naționale și contemporane, invitatul special va fi Valentin Uzun. Mai multe detalii puteți citi pe Facebook.

#4. Tango Flash Mob & Master Class (1)

Duminică, 7 mai, orele 13:00, Shopping Mall Dova Center și Tango Nova Chisinau organizează un flash mob însoțit de un master class express. Evenimentul este destinat pentru toți cei care deja știu să danseze Tango sau care nu au mai încercat niciodată acest dans pasionant. Mai multe detalii puteți citi pe Facebook.

#5. Wings for Life World Run – APP RUN – Chișinău

Wings for Life World Run este o cursă mondială, cu un format inedit, ce se adresează atât alergătorilor, cât și persoanelor în scaun rulant. În loc de o linie fixă de finiș, concurenții aleargă umăr la umăr pentru a rămâne în fața unei mașini de finiș. Fie că o fac într-unul dintre cele 24 de orașe, în cadrul unui APP Run precum cel din Chișinău sau individual, prin intermediul aplicației de mobil, important este să alergăm pentru cei care nu pot. Ne întâlnim la 13:30 în Chișinău, parcul Valea Morilor, facem cunoștință, ne încălzim, iar la ora 14:00 luăm startul odată cu zecile de mii de concurenți din toată lumea, alergând împotriva unei mașini virtuale de finiș. Mai multe detalii puteți citi pe Facebook.

#6. Concert de Gală – Eugen Doga „80 de primăveri”

În program vor răsuna creații celebre ale maestrului, interpretate de renumiți artiști precum Anastasia Lazariuc, Iurie Sadovnic, Mariana Bulicanu, Ana Cernicova, Vitalie Advahov, Ana Maria Donose (România), Formația Akord, Tania Cerga, Vasile Iovu, Virginia Sîrcu cu participarea Orchestrei și Corului TNOB Maria Bieșu. Mai multe detalii puteți citi pe Facebook.

#7. Festivalul Internațional Bach ediția a VII-a

Festivalul Internațional J.S.BACH revine și în acest an, chiar dacă Sala cu Orgă a fost închisă pentru reparații. Nu ne-am lăsat descurajați de acest fapt și nici de alte impedimente. Am insistat în a organiza evenimentul nostru anual, pentru că știm că îl așteptați. Ne-au ajutat și în acest an partenerii noștri iubitori de frumos, iar datorită lor, în perioada 7-14 mai, va avea loc cea de-a VII -a ediție a Festivalului Internațional Bach. Mai multe detalii puteți citi pe Facebook.

#8. Concert festiv dedicat Zilei Europei

Ambasada României în Republica Moldova și Ministerul Culturii al Republicii Moldova vor organiza duminică, 7 mai 2017, cu începere de la ora 18.00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău un concert festiv dedicat Zilei Europei. Evenimentul se desfășoară în cadrul Turneului Internațional al Laureaților Concursului Național de Compoziție și Interpretare Muzicală „Mihail Jora”. Manifestarea se va desfășura în colaborare cu Societatea Muzicală, cea care a preluat din anul 2016, finanțarea, managementul logistic al competiției, precum și promovarea laureaților Concursului ”Mihail Jora”, atât în România, cât și în străinătate. De asemenea, este important de menționat faptul că la acest concurs participă și tineri concurenți din Republica Moldova, iar maestrul Mihail Munteanu este președintele juriului secțiunii de Canto. Concertul festiv va avea loc duminică, 7 mai 2017, cu începere de la ora 18.00, la Filarmonica „Serghei Lunchevici” din Chișinău. Programul evenimentului este disponibil pe pagina Ambasadei chisinau.mae.ro. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii puteți citi pe Facebook.

#9. Falstaff

Falstaff este o comedie populară cu personaje din popor. Falstaff este unul dintre cele mai populare personaje născute din pana măiastră a lui Shakespeare. Falstaff este un bătrân mucalit, prietenul lui Henry, cel care va deveni celebrul rege Henrik al V-lea. Falstaff este bufonul pentru care viața este o veșnică sărbătoare, cu petreceri în fapt de noapte, cu mici găinării și cu polemici savante cu printul Henry. Mai multe detalii puteți citi pe Facebook.

#10. Cutia Neagră

„Cutia Neagră” este un spectacol autentic, despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol. Spectacolul se axează pe situații spontane care provoacă discuții controversate, demaschează spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. O realitate care alungă singurătatea și creează un confort psihic. E ca un joc, care se vrea democratic.
Cât de periculos este? E suficient doar să punem telefonul pe speaker. Mai multe detalii puteți citi pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente