Eurodeputat: Dacă politicienii încearcă să conducă țara netransparent, ieșiți în stradă!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Europarlamentarul Siegfried Mureșan i-a îndemnat pe moldoveni să iasă în stradă și să-și revendice drepturile. Asta în urma ședinței Parlamentului de ieri când, nefiind inclusă pe ordinea de zi, a fost votată, în primă lectură, modificarea sistemului electoral.

„În Moldova, politicienii încearcă să adopte votul uninominal fără să îl fi pus dinainte pe agenda ședinței Parlamentului. După metoda ministrului Iordache cu OUG 13. Mesajul meu pentru românii basarabeni este următorul: Dacă politicienii încearcă să conducă țara netransparent, trebuie să ieșiți în strada. Exact asa cum au ieșit românii în februarie. 500.000!”, a scris Siegfried Mureșan pe pagina sa de facebook.

Menționăm că ieri, în timpul ședinței Parlamentului a fost votată, în primă lectură, schimbarea codului electoral astfel încât deputații să fie aleși prin vot mixt. Deși democrații insistau pe votul uninominal, ulterior au „cedat” și au menționat că „votul mixt este un compromis”. Proiectul a fost votat de PD, grupul Popular European și cei care au propus schimbarea: PSRM. PL și PLDM au ieșit din sală.

De menționat că proiectul nici nu a fost inclus pe ordinea de zi inițial, iar mai multe partide de opoziție și extraparlamentare au spus că vor organiza proteste.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...