Doi cetățeni străini, prinși la frontieră cu permise de conducere false

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În punctele de trecere ”Giurgiulești” și ”Leușeni” au fost dejucate două tentative de trecere a frontierei cu mijloacele de transport, conduse în baza permiselor falsificate.

În primul caz este vorba despre un cetățean al Turciei de 21 de ani, care s-a prezentat în această dimineață în punctul de trecere ”Giurgiulești –Galați”.

În timpul controlului documentelor, polițiștii de frontieră au constatat că permisul de conducere nu corespundea niciunei rigori. În actul prezentat nu erau incluși nici măcar indicii ce ar sugera țara emitentă.

Cetățeanul Turciei a declarat că a apelat la ajutorul juristului unui restaurant din Ucraina, unde activa în calitate de bucătar, achitând pentru actul respectiv suma de 65 dolari.

Permisul de conducere a fost confiscat și urmează să fie supus expertizei.

Un alt caz a fost semnalat la punctul de trecere „Leușeni”. Un cetățean al României de 47 de ani a fost documentat pentru deținerea permisului de conducere, eliberat de autoritățile bulgărești, cu semne vădite de falsificare. Erau contrafăcute datele cu referire la perioada de valabilitate și datele personale.

Bărbatul sa refuzat să ofere declarații anchetatorilor. Permisul de conducere a fost transmis expertizei, precum și s-au dispus măsuri speciale pentru identificarea metodei de fraudare documentară si alte aspecte specifice.

În ambele cazuri au fost inițiate anchete.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...