(FOTO) Lucrări de reconstrucție pe bd Ștefan cel Mare: Când vor fi finalizate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primăria municipiului Chişinău informează despre stadiul lucrărilor de reconstrucție a bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, proiect realizat în cadrul Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei.

În perioada 1-7 mai curent, pe artera principală a capitalei, în perimetrul străzilor Armenească și Mihai Eminescu, sunt executate lucrări de pavare a trotuarelor și montare a bordurilor. Până acum, pe tronsonul străzilor Ciuflea și Armenească, au fost placate cu pavaj circa 28 de mii de metri pătrați de trotuare și montate 2.300 metri liniari de bordură.

În perioada de referință, în perimetrul străzilor Maria Cebotari și Serghei Lazo, continuă lucrările de montare în subteran a rețelelor pentru iluminatul stradal. De menţionat că pe tronsonul cuprins în perimetrul străzilor Ciuflea și Vasile Alecsandri este pus deja în funcțiune iluminatul stradal modernizat, pe bază de LED-uri.

bd6

De asemenea, în perioada 15 – 30 mai, vor fi executate lucrări de asfaltare în intersecțiile bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt și străzile adiacente. Aplicarea integrală a marcajului rutier pe strada principală a capitalei este preconizată până la finele lunii mai.

bd1

Menționăm că lucrările care se desfăşoară în prezent pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt fac parte din cadrul I etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei şi sunt finanţate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD.

bd2

bd3


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...