Primarul Chirtoacă, dispus să rezilieze contractul privind amenajarea parcărilor cu plată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Edilul capitalei Dorin Chirtoacă se arată nedumerit de mersul anchetei privind dosarul parcărilor cu plată din Chișinău și spune că este gata să rezilieze contractul cu firma austro-ungară, dacă se va demonstra că licitațiile au fost trucate.

Primarul anunță că, semnatarii contractului privind amenajarea locurilor de parcare cu plată în Chișinău se declară nevinovați, asta după ce Chirtoacă i-a anunțat că suspendă contractul pe perioada desfășurării anchetei penale.

Mai mult, semnatarii contractului spun că vor cere despăgubiri de circa 200 de milioane de dolari din partea statului, ei nerecunoscând temeiul în baza căruia edilul este gata să rezilieze documentul.

„Un lucru e straniu. Dacă este vorba de aranjarea licitațiilor, asta se face cu participarea reprezentanților firmei. Ei pun semnătura pe contract. Mi-au trimis un răspuns la 3 mai, în care vorbesc despre anchetarea unei funcționare a unei subdiviziuni și nu consideră că ar fi forță majoră situația pe care o avem la Chișinău. Presupun că aceștia nu sunt anchetați și ei se consideră nevinovați. Au amintit despre un acord cu Republica Moldova, în baza căruia sunt gata să ceară despăgubiri în valoare de 200 de milioane de dolari”, a anunțat Chirtoacă în cadrul unei conferințe de presă.

În context, edilul spune că se va adresa repetat firmei austro-ungare, notificând în acest fel despre suspendarea contractului.

De asemenea, acesta anunță că va solicita repetat CNA să-i ancheteze oe cei care au semnat contractul, în 2015, dar și Curții Supreme de Justiție pentru a clarifica ordine procedurii penale și civile. „Ne-am putea trezi că în cazul dosarului civil va câștiga firma, iar în cel penal vom pierde noi. Aici trebuie să se știe clar, cum se examinează aceste două cauze, care este ordinea”, a punctat Chirtoacă.

Amintim că viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu, șeful Direcției Transport și Căi de Comunicații, Igor Gamrețchi, precum și alți funcționari din cadrul primăriei Chișinău au fost reținuți săptămâna trecută de oamenii legii. Grozavu a primit 30 de zile arest la domiciliu, pe motiv că, colaborează cu oamenii legii, în timp ce Gamrețchi s-a ales cu 30 de zile în penitenciar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...