Președinții organizațiilor teritoriale din Căușeni și Florești ai PSRM vin în Parlament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va avea doi deputați noi în Parlament. Asta după ce, președintele Igor Dodon va accepta candidaturile lui Andrei Neguța la funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, iar cea a lui Victor Sorocean – la funcția de ambasador al țării noastre în Republica Belarus, candidaturile acestora fiind propuse în cadrul ședinței de ieri a Guvernului. Potrivit listei candidaților PSRM la funcția de deputat, următorii doi candidați sunt președinții organizațiilor teritoriale a Partidului Socialiștilor din Căușeni și Florești, Oleg Cuciuc și Sergiu Groza.

Oleg Cuciuc – poziția 28 în lista candidaților PSRM la funcția de deputat, este un inginer tehnolog din satul Sălcuța raionul Căușeni, în vârstă de 46 de ani. Anterior, fiind membru și președinte al organizației teritoriale a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, acesta a ocupat funcția de vicepreședinte al raionului Căușeni, iar în 2012 a figurat într-un scandal după ce PCRM a declarat că l-a exclus pe Cuciuc din rândurile formațiunii, iar acesta declara că chiar el a luat decizia de a părăsi formațiunea.

Tot în 2012, acesta ar fi fost surprins de poliția din Căușeni fiind la volan în stare avansată de ebrietate. Cuciuc a confirmat atunci că a fost stopat de oamenii legii pentru un control de rutină, însă a negat că ar fi fost supus testului de alcoolemie.

Cel de-al doilea candidat la fotoliul de deputat din partea PSRM, Sergiu Groza, în vârstă de 56 de ani este jurist de profesie și președinte al organizației teritoriale Florești a PSRM. La alegerile locale generale din 2015, Groza a candidat la funcția de primar al localității. În declarația depusă în 2014 la Comisia Electorală Centrală, aceasta a indicat că activează în calitate de secretar al Organizației teritoriale a PSRM și că în anii 2012-2013, a câștigat 52.500 de lei din salariu și alți 84 de mii de lei din pensie.

În pofida veniturilor modeste, în timpul campaniei electorale din 2014, el a donat Partidului Socialiștilor 87.200 de lei. Candidatul a spus pentru Moldova Curată că acestea au fost economiile sale personale. Sergiu Groza a mai declarat că a devenit membru al Partidului Socialiștilor în anul 2012, și tot atunci a fost ales președintele Organizației teritoriale Florești. Până atunci nu a făcut parte din niciun partid.

Actualmente, Sergiu Groza este consilier orășenesc în Florești.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...