Trusturi media precum 21st Century Fox, Discovery Communications sau Viasat ar putea ajunge în Republica Moldova. Vezi cu ce ocazie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

21st Century Fox, Central European Media Enterprises, Discovery Communications, Liberty Global, RTL Group, Sanoma, Viasat, Mediaset, Funke Mediengruppe-Waz, Ringier, Time Warner, Vivendi sunt 12 trusturi media internaționale care ar putea ajunge în Republica Moldova. Cel puțin asta susține pe pagina sa de facebook premierul Pavel Filip. Prim-ministrul cere finanțare pentru mijloacele media din Republica Moldova.

De Ziua Internațională a Libertății Presei, premierul a ținut să precizeze, pe o rețea de socializare că „își dorește o presă mereu liberă şi puternică în Republica Moldova”. Asta înseamnă, însă, investiții, spune premier. Tocmai de asta, Filip cere finanțare din partea unor instituții media internaționale.

„Moldova vă așteaptă, presa noastră merită calitate, respect, finanțare”, scrie Pavel Filip pe facebook.

Premierul spune că este hotărât să respecte principul diversități presei. Problema este finanțarea defectuoasă.

„Cum resursele noastre interne sunt limitate, credința mea este că o implicare mai puternică a companiilor media din Vest ar îmbunătăți în mod substanțial calitatea democrației noastre”, spune Filip.

Investiția ar fi în beneficiul ambelor părți, asigură Pavel Filip.

„Guvernul este decis să lucreze împreună cu companiile media internaționale pentru a se asigura că investițiile vor produce beneficii de ambele părți: economia noastră crește, bazată fiind pe o societate care se dezvoltă, cu o clasă de mijloc orientată către Vest; toate acestea construiesc profilul unei oportunități de business excelente”, scrie Pavel Filip.

Pavel Filip mai scrie că până la sfârșitul anului va adopta măsuri legislative pentru a încuraja și facilita investițiile străine directe în mass-media.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...