Pavel Filip de Ziua Mondială a Libertăţii Presei: Îmi doresc o presă mereu liberă şi puternică în Moldova

Premierul Pavel Filip
Foto: evz.ro

Astăzi, 3 mai, de Ziua Mondială a Libertății Presei, prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip a transmis un mesaj pentru reprezentanții mass-media.

În acest context, premierul a transmis o scrisoare către liderii a 12 mari trusturi media globale prin care îi invită în Republica Moldova. Printre acestea se numără: 21st Century Fox, Central European Media Enterprises , Discovery Communications , Liberty Global, RTL Group, Sanoma, Viasat, Mediaset, Funke Mediengruppe-Waz, Ringier, Time Warner, Vivendi.

Ca Prim-ministru al Republicii Moldova, sunt hotărât să iau toate măsurile necesare care să servească obiectivul de a avea instituții media care să reflecte diversitatea de opinii din societatea noastră. Cum resursele noastre interne sunt limitate, credința mea este că o implicare mai puternică a companiilor media din Vest ar îmbunătăți în mod substanțial calitatea democrației noastre.

Pledoaria mea este ca grupuri media importante din Europa și SUA, așa cum este cel pe care dumneavoastră îl reprezentați, să considere oportună investiția în Moldova și să contribuie astfel la transformarea țării noastre. Guvernul este decis să lucreze împreună cu companiile media internaționale pentru a se asigura că investițiile vor produce beneficii de ambele părți: economia noastră crește, bazată fiind pe o societate care se dezvoltă, cu o clasă de mijloc orientată către Vest; toate acestea construiesc profilul unei oportunități de business excelente. Până la sfârșitul anului, în acord cu cele mai bune practici internaționale și în consultare cu partenerii noștri vestici, Guvernul va căuta să adopte măsuri legislative și administrative pentru a încuraja și facilita investițiile străine directe în mass-media. Acesta este doar unul dintre pașii pe care îi avem în vedere pentru consolidarea credibilității noastre investiționale”, a menționat Pavel Filip.

Potrivit sursei, această scrisoare este ca o invitație oficială pentru instituțiile media cu scopul ca ultimile să aleagă Moldova pentru viitoarele investiții. „Speranța mea este ca în lunile următoare să avem ocazia să discutăm mai mult despre această oportunitate. Diplomații noștri vă vor contacta și vă pot ajuta cu orice informații pe care le considerați relevante. Guvernul pe care îl conduc este orientat către reforme și către o Moldovă integrată în UE. Vă invit să fiți parte în construirea poveștii noastre de succes”, a conchis șeful cabinetului de miniștri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente