(VIDEO) La Sculeni se caută pompieri-voluntari. Un nou post a fost deschis în localitate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Inaugurare cu fast la Sculeni, Ungheni. Un nou post de pompieri-voluntari a fost deschis în localitate. Stația a fost deschisă cu susținerea Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI în baza programului de consolidare a serviciului salvatori și pompieri în localitățile rurale.

La eveniment a participat șeful serviciului general – maior Mihail Harabagiu, autoritățile publice centarele și locale, dar și pompieri voluntari din Estonia și Finlanda.

Șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a menționat că deschiderea acestor posturi de pompieri-voluntari este extrem de importantă pentru c astfel se reduce timpul de intervenție.

În cadrul postului de salvatori vor activa 30 de voluntari, localnici din Sculeni care vor interveni la lichidarea incendiilor și altor situații de risc. Conform programului, pompierii vor merge la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale în satele Sculeni, Cioropcani, Petrești, Buciumeni.

Pompierii voluntari au fost instruiți de colegii profesioniști din cadrul Serviciului Situații Excepționale al MAI care le-au oferit și o autospecială de intervenție. Mai mult, echipamentul de intervenție și costumele sunt acordate de colegii profesioniști.

Începând cu anul 2010 până în prezent în Republica Moldova au fost deschise 33 astfel de posturi de pompieri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...