Veneţia vrea să taxeze zecile de milioane de turişti care vin să-i viziteze centrul istoric

venice

Veneţia plănuieşte să monitorizeze şi să taxeze milioanele de turişti care trec pragul faimosului centru istoric, după ce oraşul a devenit supraaglomerat.

Recent, consiliul local din Veneţia a introdus linii separate pentru localnici şi turişiti, la popularele staţii de vaporetto. Apoi, au interzis valizele cu roţi care produc zgomot puternic când sunt trase pe asfalt. Anul trecut, locuitorii Veneţiei au protestat faţă de viaţa tot mai scumpă din oraş şi de faptul că a devenit supraaglomerat, scrie mediafax.ro. 

Acum, Veneţia ia noi măsuri, la doar puţin timp după ce Barcelona a întreprins acţiuni similare, în mod deliberat, pentru a descuraja sosirea turiştilor în număr atât de mare, pentru a elimina efectele negative resimţite de localnici, scrie mediafax.ro.

Astfel, Veneţia va introduce contoare speciale pentru a vedea în timp real numărul persoanelor care se află în cele mai importante puncte de atracţie turistică din oraş, notează The Independent.

De asemenea, autorităţile plănuiesc să introducă şi un sistem de taxare pentru cei care vor să viziteze Piaţa San Marco, ca o ultimă măsură, în cazul în care cea anterioară nu va funcţiona. Edilii Veneţiei vor crea şi noi hărţi şi vor desfăşura campanii publicitare prin care să promoveze şi zone mai puţin vizitate ale oraşului.

Veneţia primeşte în acest moment 30 de milioane de turişti pe an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente