Arestările au avut loc în special în apropiere de Rouen (nord-vest), la Roanne (centru) şi Villeneuve d'Ascq (nord). S-au găsit două pistoale şi două mitraliere în cursul percheziţiilor, a declarat o sursă apropiată anchetei.

Aceste arme erau deţinute legal de un apropiat al unuia dintre suspecţi, au indicat două surse apropiate anchetei. Aceşti doi bărbaţi se află printre cei aflaţi în custodia poliţiei.

Cei mai mulţi dintre suspecţi sunt născuţi în anii '90. Arestările au avut loc în cadrul unei anchete preliminare deschise la parchetul antiterorist în luna martie în urma unor informaţii, a precizat sursa judiciară.

Unii dintre cei arestaţi menţineau legătura pe internet şi prin intermediul reţelelor de socializare, iar unele dintre mesajele trimise de aceştia au indicat posibilitatea unei acţiuni violente, a adăugat o sursă apropiată anchetei.

În seara zilei de 20 aprilie, cu trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, un bărbat a deschis focul pe Champs-Elysées asupra unor poliţişti, omorându-l pe unul dintre ei. Agresorul, care a afirmat că aparţine Statului Islamic (SI), a fost ucis.

Atacul a fost revendicat la scurt timp de SI, grupare aflată la originea majorităţii atentatelor comise în Franţa din anul 2015 şi care s-au soldat în total cu 239 de morţi.