Merkel nu se teme de o posibilă implicare a hackerilor ruși în alegerile din Germania

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat marți după-amiază că nu se teme de amenințarea unei amestecări din partea hackerilor ruși în alegerile generale din septembrie 2017, informează News.ro. În schimb, președintele rus a susținut că țara sa nu a încercat niciodată să se amestece în problemele politice din alte state, dezmințând din nou că hackerii ruși au încercat să încline balanța electorală în favoarea lui Donald Trump în timpul alegerilor prezidențiale din Statele Unite.

„Nu sunt o persoană anxioasă. Voi lupta în aceste alegeri pe baza convingerilor mele. Știm că atacurile cibernetice reprezintă o provocare internațională… dar ne așteptăm ca alegerile germane să continue fără probleme și avem diferite poziții pentru a combate o serie de probleme”, a declarat cancelarul german, într-o conferință de presă cu Vladimir Putin, la Soci.

Vladimir Putin a declarat că acuzațiile sunt simple „zvonuri”, după ce un reporter german a întrebat-o pe Angela Merkel dacă se teme de posibila amestecare a rușilor în alegerile generale din Germania.

„Ați făcut trimitere la un exemplu care nu a fost dovedit de nimeni și de nimic. Acestea sunt simple zvonuri utilizate într-o luptă politică din Statele Unite. Nu ne-am implicat niciodată, nici în viața politică și nici în procesele politice din alte țări. De asemenea, ne-ar plăcea dacă nimeni nu s-ar implica în viața politică din Rusia”, a declarat liderul de la Moscova.

Putin a lansat noi atacuri la adresa organizațiilor nonguvernamentale, susținând că acestea încearcă „din păcate să se amestece în procesele de politică internă din Rusia”.

Cei doi lideri au discutat inclusiv despre summitul G20, care va fi organizat în iulie la Hamburg.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...