Reforma sistemului de salarizare în sectorul bugetar, discutată la Guvern

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Conceptul reformei sistemului de salarizare în sistemul bugetar a fost prezentat și discutat astăzi în cadrul ședinței grupului de lucru creat cu acest scop, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip. Potrivit autorilor, noul sistem de salarizare va avea un caracter unitar și uniform, va fi echitabil și coerent, corelat nemijlocit cu performanța muncii.

Şeful Executivului a precizat că nu întâmplător prima dispoziție semnată personal, în acest an, a vizat anume crearea grupului de lucru privind reforma sistemului de salarizare. Premierul a specificat că actualul sistem de salarizare trezește nemulțumirea justificată a mai multor categorii de angajați din sectorul bugetar, dat fiind că acesta este fragmentat, inechitabil și cu abordări diferite de la o categorie bugetară la alta.

„Pe parcursul anilor, în mod populist și netransparent, au fost operate modificări pentru anumite categorii, fiind subminată integritatea și viabilitatea sistemului de salarizare. Din aceste considerente am solicitat elaborarea unui nou concept al sistemului de salarizare în sectorul bugetar. Avem nevoie de un sistem de salarizare unitar, echitabil și puternic”, a subliniat Pavel Filip.

Astfel, la solicitarea premierului, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a elaborat un nou concept al sistemului de salarizare în sectorul bugetar. Potrivit autorilor proiectului, reforma în acest sector urmărește câteva obiective majore:

  • sporirea echității și coerenței sistemului de salarizare prin realizarea principiului ”plată egală pentru muncă egală”, unde salariul de funcție este corelat cu valoarea postului;
  • reducerea nivelului de complexitate a sistemului de salarizare prin majorarea ponderii salariului de funcție din salariul total, aceasta va contribui și la sporirea atractivității pentru tinerii specialiști;
  • aplicarea principiilor sistemului de salarizare în bază de performanță pentru majoritatea categoriilor de angajați, unde sistemul de salarizare va permite creșteri pe orizontală în funcție de performanță și experiență;
  • creşterea gradului de uniformitate, transparență și protejarea sistemului unitar de salarizare față de intervențiile posibile, prin aplicarea legii salarizării unice, cu reguli clare.

Premierul Pavel Filip a apreciat pozitiv conceptul reformei sistemului de salarizare în sectorul bugetar şi a solicitat ca acesta să fie supus cât mai curând dezbaterilor cu toate părţile implicate, definitivat şi propus spre aprobare Guvernului până la finele acestei luni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...