Recomandări de evenimente la care să mergi miercuri, 3 mai

8ZXCTK4EJE
Foto: Sam Burriss

Ziua de miercuri de la acest început de mai ne aduce multă căldură în suflete și afară, motivul potrivit pentru a ieși din case și a descoperi oameni frumoși la evenimente interesante. Iată recomandările noastre.

#1. Festivalul „ClassFest”

Au trecut doar câteva luni de la ediția anterioară, iar Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice revine cu o nouă surpriză – Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru Class Fest 2017!

Pe parcursul celor şase zile festivaliere, spectatorii vor avea ocazia să se delecteze cu spectacole diverse ca gen, formulă estetică şi stilistică, prezentate de studenţii din cele 12 țări participante: Belarus, Armenia, Georgia, Germania, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Austria și Cehia.

Spectacolele din cadrul programului festivalier vor fi prezentate pe scena Teatrul Naţional Eugene Ionesco din Chişinău , Ginta Latina, Teatru I.L. Caragiale „Satiricus”, Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici”, Teatrul Dramatic Rus de Stat A. Cehov, Teatrul Republican Luceafărul și Teatrul National „Mihai Eminescu”.

Intrarea este liberă. Urmăriți aici programul.

 

#2. Concurs muzical „X Factor” Ediția III, 2017

Concursul se va desfășura la data de 3 mai, în incinta Centrului de Cultură și Tineret din s.Varnița, raionul Anenii Noi, ora 13:00. Concursul muzical este organizat de către Asociația de Tineret „Șansa”, Fondul pentru Tineri Varnița, Fundația Est-Europeană.

Aflați detalii pe pagina de Facebook.

 

#3. Vernisarea expoziției de fotografii „Cherchez la Femme”

Miercuri, 3 mai 2017, în Palatul de Cultură a Feroviarilor, va avea loc vernisarea expoziției de fotografii „CHERCHEZ LA FEMME: chipul femeii în arta fotografică” a Uniunii Artiștilor Fotografi din Republica Moldova.

Vor fi expuse peste 60 de fotografii a 16 membri a Uniunii Artiștilor Fotografi din Republica Moldova, laureați a multiplelor saloane fotografice internaționale.

Evenimentul va începe la ora 17:00.

Mai multe detalii despre eveniment aflați pe Facebook.

 

#4. Trei seri cu Alexander Paley, pian (SUA)

Pe 3, 4 și 5 mai 2017, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” te invită la câteva spectacole. O serie de evenimente muzicale de excepție, în cadrul cărora vei avea ocazia să te delectezi cu muzică de pian la patru mâini, în interpretarea binecunoscutului și îndrăgitului pianist Alexander Paley și Peiwen Chen (SUA), precum și cu muzică pentru pian și orchestră, în interpretarea celor doi soliști, acompaniați de Orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Aici poți afla orarul spectacolelor.

 

#5. Iubirea la oameni la Chișinău

Spectacolul „Iubirea la oameni” în regia lui Bogdan Sărătean se va juca la Teatrul Național Eugen Ionesco din Chișinău, în cadrul Festivalului Internațional ClassFest. Spectacolul, de Dmitri Bogoslavski, este cea mai nouă producție a Departamentului de Artă Teatrală a Universității Lucian Blaga Sibiu. Evenimentul începe la ora 17:00. Vedeți aici detalii.

#6. Spirited Away #artlab

Un film de aventură fantastic ca niciun altul, Spirited Away spune povestea lui Chihiro, o fetiță ambițioasă de 10 ani, nefericită că familia ei își mută domiciliul și va trebui să-și facă prieteni noi. Câștigător în anul 2003 al Oscarului pentru cel mai bun film de animație și al Ursului de aur de la Berlin, Spirited Away este o lucrare vizionară a lui Hayao Miyazaki (Princess Monoke), care este temelia tuturor animațiilor care au urmat. Cel mai de succes film din toate timpurile în țara sa natală Japonia, este o aventură încântătoare și plină de fiori, atât pentru adulți cât și pentru copii. După film vor urma discuții în baza acestuia. Proiecția are loc la Art Labyrinth la ora 19:00.

Intrarea: 30 lei. Detalii despre eveniment aflați aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente