S-au furat lemne ca în Codru. Șeful „Spații Verzi” confirmă: „Le încărcau și în mercedesuri de lux”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În timpul lichidării consecințelor intemperiei din 20 și 21 aprilie s-au furat lemne ca în Codru. Despre acest fapt confirmă și șeful Asociației de gospodărire a spațiilor verzi, Eliferii Haruța.

„Oamenii nu sunt atât de conștienți și cu părere de rău au început să taie și arbori buni. Pe bulevardul Moscovei, 7 mesteceni buni au fost defrișați, de aceea am stopat lucrările și ne-am adresat poliției. Multe lemne, într-adevăr, au fost furate. Circa 20 de persoane au fost reținute. Încărcau lemne și în mercedesuri de lux. Așa este conștiința noastră”, specifică Eliferii Haruța, după ședința operativă a Primăriei.

Totodată, funcționarul precizează că acum au apelat la agenții economici cu tocătoare, care mărunțesc crengile și produc peleți.

Amintim că anterior ministrul Mediului Valeriu Munteanu a anunțat anterior despre profitorii inumani ai calamității, care se folosesc de necaz pentru beneficiile proprii și a îndemnat cetățenii să nu dea dovadă de indiferență și să apere împreună spațiile verzi afectate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...