(FOTO) Trebuia să fie o misiune secretă: Cum un avion britanic ce spiona o bază rusească a fost dat de gol de o aplicație mobilă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trebuia să fie o misiune secretă, însă un avion britanic ce spiona o bază rusească a putut fi urmărit printr-o aplicație mobilă, care poate fi descărcată de oricine are un smartphone.

Aeronava numită Rivet Joint valorează 650 de milioane de lire sterline, arată Daily Mail.

Ea a fost urmărită de câțiva utilizatori ai Flightradar24, o aplicație mobilă ce costă 2,99 lire, care au văzut cum survolează în apropierea unei baze rusești din Kaliningrad, din apropierea Mării Baltice.

Oamenii nu au ratat ocazia și au postat traiectoria avionului de spionaj pe Twitter, potrivit The Independent.

Fotografiile arată că era acompaniat de aeronave americane și că zburau la o distanță de doar 100 de km de locul în care se aflau forțele armate ale țării conduse de Vladimir Putin, la o viteză de 478 de noduri.

Operațiunea vine în contextul în care tensiunile dintre liderul de la Kremlin și NATO sunt în creștere, iar trupele britanice au început o desfășurare de forțe în Estonia, pentru a se pregăti de o eventuală invazie rusească.

De curând, un fost comandat al forțelor aeriene britanice a avertizat că aplicații precum Flightradar24 au făcut aproape imposibilă menținerea unei misiuni secrete.

descărcaredescărcaredescărcaredescărcaredescărcare


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...