Usatîi de „Ziua solidarității muncii”: Sarcina principală a statului este de a crea condiții pentru întoarcerea solidară a muncitorilor acasă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Încă din anii 90 ai secolului trecut Republica Moldova s-a transformat într-o țară de „antreprenori”. Asta în condițiile în care, pentru a supraviețui, cetățenii trebuie să „întreprindă” ceva. Mulți dintre ei au ales să părăsească țara în căutarea unui loc mai bun. De aceea, astăzi, sarcina principală a statului moldovenesc este de a crea condiții pentru întoarcerea solidară a muncitorilor acasă. Așa a comentat, în contextul sărbătorii de astăzi, „Ziua solidarității oamenilor muncii”, președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

În calitatea sa de primar al municipiului Bălți, politicianul a felicitat cu ocazia sărbătorii de 1 mai muncitorii întreprinderilor municipale și cei din sectorul privat al economiei, concetățenii noștri de peste hotare, precum și cei care lucrează pentru ei înșiși.

„Încă din anii ’90 am devenit o țară de antreprenori. În sens că, oamenii trebuie să întreprindă ceva pentru a putea plăti serviciile comunale și a nu muri de foame. Din păcate, mulți cetățeni sunt nevoiți să-și câștige existența în depărtare de Patrie. Cei care deja au părăsit țara, precum și cei care abia se pregătesc să o facă, sunt tot mai mulți cu fiece zi. Aici societatea noastră este într-adevăr solidară…”, a constatat Usatîi într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Astfel, potrivit politicianului, astăzi, sarcina principală a statului moldovenesc este de a crea condiții pentru „întoarcerea solidară a muncitorilor acasă”. „După aceasta, Ziua de 1 mai, va deveni pentru mult timp cea mai importantă sărbătoare în an, așa cum se întâmplă atunci când țara se dezvoltă cu pași rapizi”, a mai menționat președintele „Partidului Nostru”..


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...