(VIDEO) Incidente violente la mitingul organizat de 1 Mai în Franța: Indivizi cu cagule au aruncat cu petarde

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Persoane purtând cagule s-au infiltrat printre participanţii la manifestaţia de 1 Mai aflată în curs la Paris şi au folosit petarde, mai mulţi indivizi fiind reţinuţi, afirmă surse citate de cotidianul Le Figaro.

Incidente au fost semnalate în Piaţa Bastilia şi în Piaţa Republicii, doi agenţi ai forţelor de ordine fiind răniţi de petarde şi sticle incendiare.

„Direcţia de ordine publică a izolat circa 150 de persoane cu cagule care s-au infiltrat în coloana de manifestanţi”, au transmis autorităţile franceze.

Marşul de 1 Mai se desfăşoară în condiţii speciale anul acesta, în contextul în care societatea franceză este divizată înaintea celui de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial.

Mii de persoane au ieşit pe străzile din Paris la îndemnurile sindicatelor, dar şi ale celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte al Franţei – Emmanuel Macron, reprezentantul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală), şi Marine Le Pen, fostul lider al formaţiunii populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...