A fost dat startul ultimei etape a concursului Elevul Anului 2017. Îți poți susține finalistul favorit prin vot online

18260819_877358899071409_194854650_o

Concursul Elevul Anului a ajuns la etapa de încheiere. Au fost desemnați câte trei finaliști pentru fiecare categorie, care urmează a fi votați online. Votul va fi deschis de la 1 până pe 11 mai (ora 22.00). Anunțarea câștigătorilor și premierea va avea loc pe data de 13 mai la EDU Forum 2017, primul forum din Moldova dedicat în totalitate educației.

Iată care sunt finaliștii selectați de juriu după o dezbatere aspră:

Arte

#1. Sorinela Buzdugan

Elevă a clasei a 11-a din Liceul „C. Negruzzi” din Chișinău, Sorinela este deținătoarea Premiului de gradul 2 în cadrul Festivalului-concurs Internațional „Micul prinț” (ediția 2016) și a Premiului de Mențiune în cadrul Festivalului Internațional EURORITM 2015.
În eseul său de semifinală, Sorinela scrie că „Cel mai liber mod de a-ți exprima viziunea e arta.”

#2. Denis Midone

Elev al clasei a 8-a a Liceului Teoretic „Miguel de Cervantes” din Chișinău, Denis ne-a reprezentat țara la Junior Eurovision din anul 2012, a absolvit Academia de muzică a lui Igori Krutoi, dar și a fost membrul juriului la concursul MusicForKids International Festival din Iași, în 2015. În eseul său, Denis a remarcat în special că „fiecare artist, indiferent de popularitatea de care dispune, poate realiza acțiuni care pot să schimbe radical societatea, modernizând-o”.

#3. Victoria Rașcu

Eleva clasei a 11-a din Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Chișinău este câștigătoarea mai multor concursuri, precum: Ploaia de Stele (edițiile din 2017, și 2016), Steaua Chișinăului (ediția 2016). În eseul său de semifinală Victoria a subliniat faptul că „un artist nu trebuie să muncească doar pentru sine. El trebuie să se dăruie totalmente publicului, care este cel mai dur critic”.


Societate

#1. Cristina Dodu

Elevă a Liceului Teoretic „Liviu Rebreanu” din Chișinău, a participat la mai multe proiecte de voluntariat, care au avut un impact major în comunitatea ei locală, regională, dar și la nivel național (Ziua Faptelor Bune, Orășelul European, Hospice Angelus Moldova). În eseul său, Cristina scrie: „În opinia mea, voluntariatul elimină cea mai mare problemă – indiferența. Voluntariatul te face conștient de problemele din jur și te face să te întrebi dacă poți schimba ceva”.

#2. Igor Bodean

Elevul clasei a 12-a din Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din satul Văsieni, raionul Ialoveni, Igor a participat activ în programele Fondului pentru Tineri Ialoveni, a primit numeroase mulțumiri din partea primăriei localității sale, a lichidat gunoiștea neautorizată din localitate. Igor a participat activ la crearea Consiliilor Local și Raional de Tineret. În semifinală, Igor a impresionat juriul cu următoarele cuvinte: „Dacă în jurul nostru există persoane indiferente, nu înseamnă că și noi trebuie să fim așa: #Implicarea-Noastră-Contează!”.

#3. Camelia Saranciuc

Elevă în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Capitală, Camelia a contribuit activ la promovarea valorilor europene în Moldova prin participarea la Academia Moldova-Europa (I Ediție din 2015), la proiecte eTwinning, finanțate de Erasmus+, dar și la conferința internațională CFM UNESCO din 2015 în Italia. În eseul său, Camelia scrie: „Motoul după care eu mă conduc este: dacă la rezolvarea unei probleme nu a mers planul A, mai sunt 30 de litere”.


Științe și IT

#1. Sandu Chirița

Elev al Liceului Tehnologic ORT „B. Z. Herțli” din Chișinău, Sandu este un adevărat fan IT, fapt demonstrat prin participarea sa la competiții internaționale precum INFOMATRIX din București (medalia de aur în 2017 și medalia de argint in 2016), MoldSEF (locul I în 2017, locul II în 2016). În 2015 Sandu a câștigat concursul Cyber Olympics, iar în mai va reprezenta​ tara la concursului internațional Intel ISEF din Los Angeles. Sandu predă robotica la școala lui și echipa ghidată de el a luat locul întâi la competiția RoboticsSIM din Mexic. Pe deasupra, Sandu a creat sistemul de management al lecțiilor din liceul său și este responsabil pentru implementarea aplicațiilor Google Classroom și Google Apps for Education în școala sa.

#2. Mihaela Stepanchevici

Eleva Liceului Teoretic „Vasile Coroban” din Glodeni, Mihaela a câștigat olimpiada raională la biologie din 2017 și 2016, a fost menționată la olimpiadă republicană la ecologie, dar a câștigat și premiul mare la Concursul Turistic MOLDOVA 25. În semifinală, Mihaela a scris că motoul ei este: „Pentru a schimba lumea înconjurătoare, schimbă mai întâi viziunea ta asupra ei.”

#3. Mihai Moglan

Elev al clasei a 10-a din Liceul Academiei de Științe a Moldovei din Chișinău, Mihai este olimpic la nivel național la Informatică, Matematică, Fizică, Chimie și va participa la Olimpiadele Balcanică și Internațională la Informatică în 2017. Mihai a menționat în eseul său că în viitor dorește să elaboreze soft-uri educaționale care vor ajuta elevii să însușească materia școlară, soft-uri în domeniul medicinii, pentru diferite aparate ca să salveze vieți și să mărească vârstă medie de viață a moldovenilor.


Sport

#1. Alina Andrițchi

Eleva Liceului Internat Republican cu profil sportiv din Chișinău, Alina din 2014 până în prezent este campioana țării la proba aruncarea ciocanului. În 2015, Alina a participat la Jocurile olimpice de vară de tineret din Tbilisi, făcând parte din lotul olimpic al Republicii Moldova.

#2. Elina Șavga

Eleva Liceului Teoretic „Ion Creangă” din Capitală, Elena este patinatoare artistică, premiată la competițiile internaționale ISU Olympic Hopes din 2016 și 2017, Lviv Trophy 2017, Vinnitsa Trophy 2016 și 2017.

#3. Alina Caraman

Eleva clasei a 10-a la Liceul Academiei de Științe a Moldovei și originară din or. Calărași, Alina este judoistă, câștigătoare a mai multor concursuri, cum ar fi: Judo Open Călărași, Competiție Internațională Onești, Campionatul Republicii Moldova la Judo (Juniori). În plus, Alina s-a calificat la Campionatul European din 2017 la sambo între juniori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente