Huliganismul și consumul de băuturi alcoolice au afectat anul trecut ordinea publică: Cum au fost pedepsiți făptașii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Huliganimsul și consumul de băuturi alcoolice a afectat cel mai des ordinea și securitatea publică pe parcursul anului 2016, arată datele Biroului Național de Statistică.

Contravenţiile care atentează la ordinea şi securitatea publică constituie 57,5 mii cazuri, inclusiv în cazul a 56,6 mii cazuri au fost aplicate pedepse. Comparativ cu anul 2015, această categorie de contravenţii s-a micșorat cu 14,5%. Pentru aceste încălcări preponderent este aplicată amenda (99,9%).

Pedepsele cel mai des sunt aplicate pentru huliganism nu prea grav care constă în încălcarea ordinii publice (45,1%), pentru consum de băuturi alcoolice şi apariţia în stare de ebrietate în locurile publice (33,5%), tulburarea liniştii (12,9%), încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor (3,9%) şi încălcarea termenului de înregistrare a armei sau prelungirea permisului de deţinere (2,5%), etc.

În anul 2016 au fost constatate peste 417 mii de contravenţii, cu 28% mai puţin comparativ cu anul precedent. Pentru majoritatea cazurilor de contravenţii constatate au fost aplicate pedepse.

Potrivit BNS, aproape fiecare al doilea caz îl reprezintă încălcările în domeniul circulaţiei rutiere, urmate de contravenţiile ce atentează la ordinea publică şi securitate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...