Burse pentru tinerii de etnie romă care doresc să-şi urmeze studiile universitare în Moldova

studenti2_39198600

Fondul de Educaţie pentru Romi din Budapesta, Ungaria, şi Fundaţia „Comemorare, Responsabilitate şi Viitor”, organizează, pentru al paisprezecelea an consecutiv, Programul de Burse Universitare în Drept şi Ştiinţe Umaniste (REF/LHP) pentru tinerii romi, care studiază sau doresc să studieze la o universitate sau colegiu acreditat din Republica Moldova.

Bursele Universitare REF/LHP acoperă taxele de studii, costul cărţilor şi, parţial, cheltuielile pentru cazare. Bursa este prevăzută pentru un singur an universitar, cu posibilitatea prelungirii acesteia, în bază de concurs, pentru anul următor de studii.

Criterii de eligibilitate:
#1. sunt de etnie romă;
#2. sunt admişi la o instituţie de învățământ (universitate sau colegiu cu învățământ mediu de specialitate) acreditată de stat, cu frecvenţă la zi, în toamna anului academic 2017 – 2017;
#3. sunt bursieri ai Programului și doresc să candideze pentru reînnoirea bursei.

Dosarul candidatului trebuie să conțină:
– Formularul online de aplicare completat;
– Certificatul academic pentru toţi anii universitari completaţi, inclusiv şi pentru primul semestru completat al anului universitar 2016-2017, sau, în cazul în care, la momentul aplicării, nu au fost încadraţi în procesul de studii, să prezinte dovada reuşitei academice privind ultimele studii obţinute (copia autentificată notarial a Diplomei de Bacalaureat/diplomei de studii superioare etc.)
– Cel puţin o scrisoare de recomandare primită de la o organizație/ fundație romă înregistrată oficial pe teritoriul ţării ;
– Certificatul de înmatriculare, în original, într-o universitate sau colegiu acreditat din țară, la studii cu frecvenţă la zi, pentru anul academic 2017-2018.

Termenul – limită pentru completarea/încărcarea Formularului online, a certificatului academic, a scrisorii/lor de recomandare şi a copiei buletinului de identitate sau a paşaportului este 16 mai 2017. Termenul – limită pentru expedierea certificatului de înmatriculare la studii pentru anul academic 2017-2018 şi a certificatului privind taxa de studii este toamna anului 2017.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente