Peste 200 de străzi din Chișinău au fost curățate de crengi și arbori căzuți. Volumul lucrărilor a atins 80%

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 200 de străzi din capitală au fost salubrizate pe parcursul ultimelor trei zile, ca urmare a intemperiei din 21-22 aprilie curent, când mai mulți copaci, fire electrice și piloni au căzut sub greutatea zăpezii. Conform datelor Celulei de Criză a Dispeceratului Operațional de Dirijare în Situații Excepționale, zilele trecute la lucrările de curățare au participat 1.225 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, 556 ostași ai Armatei Naționale, peste 1.000 de lucrători ai municipalității și 1.055 de persoane voluntare.

Conform estimărilor prealabile practic 80% din lucrul planificat a fost realizat. La lucrările de curățare au fost antrenate 132 autobasculante care au reușit pe parcursul zilei de astăzi să efectueze 1.062 curse de evacuare a deșeurilor și crengilor. Un volum de lucru impunător a fost efectuat la salubrizarea terenurilor din preajma spitalelor, școlilor și grădinițelor.

Conform informațiilor operative toate căile de acces față de aceste instituții au fost eliberate.

Amintim că peste 150 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne dintre care salvatori, pompieri, polițiști și carabinieri vor lucra și astăzi pentru curățarea orașului. Lucrările de salubrizare a capitalei au fost reluate începând cu ora 9:00 a dimineții.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...