Oficiali de la FBI, în vizită la CNA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Adjunctul ataşatului FBI la Bucureşti Jason Richards şi Samuel Mikhelson, ofiţer politic în cadrul Ambasadei SUA la Chişinău, au întreprins o vizită de lucru la Centrul Naţional Anticorupţie, unde s-a întâlnit cu directorul CNA Viorel Chetraru.

Scopul întrevederii a fost identificarea posibilităţilor de acordare a asistenţei tehnice şi consultative în investigarea unor infracţiuni cu caracter transfrontalier. Oficialii au avut un dialog consistent cu şeful CNA, urmând ca, în viitorul apropiat, colaborarea să avanseze la modul practic.

Săptămâna curentă Viorel Chetraru a avut mai multe şedinţe cu reprezentanţi ai corpului diplomatic, dar şi cu reprezentantul permanent al Programului Naţiunilor Unite pentru dezvoltare (PNUD), coordonator rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite. În cadrul întrevederilor, diplomaţii şi-au confirmat disponibilitatea de a asista CNA în anchetarea cazurilor de rezonanţă.

Centrul Naţional Anticorupţie este parte a unui grup de lucru anticorupţie format din reprezentanţi ai misiunilor diplomatice UE acreditate în Republica Moldova şi ofiţeri CNA. Grupul are ca obiectiv asistarea şi monitorizarea proceselor anticorupţie desfăşurate de CNA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...