Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce face Chiril Gaburici la…

Ce face Chiril Gaburici la Burabai

Șeful Executivului de la Chișinău a participat astăzi la ședința Consiliului Șefilor de Guverne al Comunităţii Statelor Independente (CSI), anunță Serviciul de Presă al Guvernului.
În timpul discuțiilor, Premierul Chiril Gaburici a precizat că Republica Moldova mizează în continuare pe dezvoltarea, în cadrul CSI, a schimburilor comercial-economice, consolidarea capacității acordului privind zona de comerț liber și cooperarea în sfera industriei, energiei și transporturilor.

În cadrul reuniunii au fost examinate circa 20 de subiecte. Prim-ministrul Chiril Gaburici a semnat mai multe documente privind cooperarea comercial-economică, precum și cooperarea serviciilor de arhivă.

Tot astăzi, șefii delegațiilor statelor CSI au fost primiți de către Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev. Președintele kazah a prezentat o informație privind ultimele evoluții cu referire la opțiunile de integrare, care se dezvoltă în spațiul Comunităţii Statelor Independente.

Premierul Chiril Gaburici s-a aflat timp de două zile în orașul Burabai, Kazahstan, unde a avut mai multe întrevederi bilaterale cu omologii din Federația Rusă, Republica Belarus și Republica Kazahstan.