Liliana Palihovici şi-a depus mandatul de deputat!

Vicepreședintele Parlamentului, liberal-democrata Liliana Palihovici, a anunțat astăzi că își depune mandatul de parlamentar. Liliana Palihovici și-a motivat decizia prin faptul că pentru prima dată simte că “nu poate face ceea pentru ce a fost aleasă în Parlament acum doi ani” şi că “a înţeles că politica în RM nu are principii”.


Demagogia a fost ridicată la nivel de religie mai ales în Parlamentul RM şi reprezintă răul suprem pentru societatea noastră dezbinată. Nimic nu este mai josnic să creezi senzaţia că este om de treabă, când acţiunile arată contrariul”, a spus Liliana Palihovici

Potrivit ei, democraţia a picat testul, iar oamenii au început să se teamă de stat.

“Îmi cer scuze public de la oamenii care astăzi pe bună dreptate au dreptul să manifeste dezaprobare față de prestația politicii din R. Moldova. Personal, am încercat să fac totul ca lucrurile să fie altfel. Îmi încetez activitatea mea parlamentară, îmi depun mandatul”, a spus Liliana Palihovici.

Totodată, ea a ţinut să precizeze “că nu închide cartea, că schimbă pagina și începe o nouă filă în viața sa.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a declarat surprins de anunț,dând o înaltă apreciere activităţii Lilianei Palihovici.

Liliana Palihovici deţine mandatul de deputat din aprilie 2009. Iniţial a deţinut funcţia de președintele Comisiei pentru protecția socială, sănătate și familie. Din decembrie 2010 până în prezent a fost vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.